20 augustus | leestijd: < 1 minuten

Persoonlijke groei en ontwikkeling met Lumina Spark

het enige lidmaatschap dat je nodig hebt om jouw vastgoed business te laten groeien

Je maakt ruimte voor persoonlijke groei en ontwikkeling als je weet wat je sterke punten en wat je mindere zijn. Je hebt vast wel eens een persoonlijkheidstest voorbij zien komen. Of wellicht al eens gedaan. In zo’n test beantwoord je wat vragen en in de uitkomst lees je wie je bent. En het mooie is: het helpt écht bij persoonlijke groei van jou (en je team)! Lees in deze blog meer over de methode van Lumina Spark, de favoriete persoonlijke ontwikkelingstool van Nienke Hers (coach bij Tiny Tweaks).

Persoonlijke groei naar meer rust, focus en richting in het leven

Nienke Hers (1985) is het gezicht achter Tiny Tweaks. Met haar bedrijf begeleid ze mensen, individueel of in teams, in hun persoonlijke groei en ontwikkeling naar meer rust, focus en richting in hun leven. Dat doet ze door middel van mindfulness en coaching. Ze is officieel gecertificeerd en dat betekent dat een (online) mindfulness training of coaching bij haar door je zorgverzekering vergoed kan worden.

De persoonlijke ontwikkelingstool Lumina Spark

In veel persoonlijkheidstests wordt gebruik gemaakt van kleuren. Je bent blauw, groen, geel of rood en dat is het. De persoonlijke ontwikkelingstool Lumina Spark is echter niet zo zwart-wit is als de meeste persoonlijkheidstests. Bij deze methode is heel veel ruimte voor het grijze gebied, de ‘paradox’. De paradox houdt in dat je tegenstrijdige persoonlijkheidseigenschappen kunt hebben. Je kunt volgens deze methode bijvoorbeeld introvert én extravert zijn. En dat maakt het resultaat heel natuurlijk en herkenbaar. Want hoe je bent, is vaak afhankelijk van de situatie.

lumina spark

Daarom gaat Lumina Spark bij de meting uit van drie situaties: instinctief (wanneer je je natuurlijke zelf bent), in het dagelijks leven en wanneer je onder druk staat. In deze situaties laat je steeds andere eigenschappen zien. En op die manier krijg je zes unieke inzichten. Namelijk je paradoxen, je kernkwaliteiten en de punten waar je minder goed in bent. Plus de kwaliteiten waar je van nature goed in bent maar die je dagelijks eigenlijk nog niet zo veel inzet. Maar ook de kwaliteiten die je van nature niet hebt maar die je wel veel inzet (en die je misschien wel heel veel energie kosten). En tenslotte je overbelaste gedrag (bij stress).

Teamontwikkeling, trajecten en trainingen

Met Lumina Spark krijg je dus een breed beeld van je persoonlijkheid. De tool is niet alleen handig voor meer zelfkennis, maar het helpt je bij bijvoorbeeld sollicitaties en bij het vormen van teams. Door te weten wie je bent en wat je (werknemer) kan, zorg je ervoor dat er beter werk afgeleverd wordt. Ook is Lumina Spark zeer geschikt voor teamontwikkeling. Het geeft inzicht in hoe een groep is opgebouwd en op welke manier je efficiënt samen kunt werken. De trajecten en trainingen over persoonlijk leiderschap je bij Tiny Tweaks kunt doen, kun je niet alleen goed één-op-één volgen, maar ook met een heel team. 

Wanneer je een training of traject over persoonlijk leiderschap volgt bij Tiny Tweaks, vul je een uitgebreide vragenlijst met 144 vragen in. Deze gaan over hoe je je gedraagt, je persoonlijke eigenschappen en je voorkeuren. De uitkomst ziet er bij iedereen anders uit en bestaat uit 8 mogelijke aspecten, 4 kleuren en 24 eigenschappen. Na de uitkomst ga je meteen praktisch aan de slag met je persoonlijke groei en ontwikkeling. Het maakt je bewuster van jezelf en van je grenzen.

lumina spark

Wil jij ook meer zelfkennis, meer geluk en minder stress? En denk je dat de methode van Lumina Spark wat voor jou (en je team) is of wil je er meer over weten? Geef dan vrijblijvend je vragen en wensen door aan Nienke Hers, coach bij Tiny Tweaks. Zij denkt graag met je mee.

Dit artikel is geschreven door Delicia Ensing voor Nienke Hers

Gepubliceerd op 20 augustus, 2021 en bewerkt op 20 augustus, 2021Categorieën:  Zelfontwikkeling

Vergeet dit artikel niet te delen!


Andere blog artikelen