Recordaantal vastgoedmakelaars in België

Het beroep van vastgoedmakelaars spreekt meer en meer tot de verbeelding van de Belg. Ons land telt vandaag 9.379 makelaars. “Het is een populair beroep”, zegt Luc Machon, vicevoorzitter van het BIV.

In vergelijking met 10 jaar geleden telt België vandaag 1000 vastgoedmakelaars meer. De teller staat nu op 9.379 mensen die het beroep uitoefenen.

Een echte verklaring voor de stijging heeft het BIV niet. “Het is een populair beroep”, zegt Luc Machon, vicevoorzitter van het BIV. “We hopen alleen dat ze aangetrokken worden door de juiste motieven, en niet door de lokroep om snel geld te verdienen. Alleen makelaars die voortdurend in de weer zijn en inzetten op kwaliteit en innovatie, kunnen zich onderscheiden.”

Sinds september 2013 kan iedereen met een bachelordiploma vastgoedmakelaar worden. Er dient wel nog een mondeling en schriftelijk examen afgelegd worden bij het BIV.

Het Beroepsinstituut speurt actief naar makelaars die zonder erkenning werken en heeft daarvoor twee privédetectives in dienst. In 2014 werden 614 dossiers geopend, een stijging met ruim 40 procent.

Bron: Knack

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *