Win het vastgoedspel (Skills!)

win het vastgoedspel

Soms is 1 slimme zet genoeg om een ganse carrière te verzekeren – zowel in sport als in het vastgoed. Een goede coach begrijpt het DNA (drijfveer naar actie) van ieder en hoe het een speler kan maken of breken.

Focus jij je op de juiste dingen om het vastgoedspel te winnen?

Wat kan jij ondernemen om te groeien in 2015 ?

Wanneer succesvolle sportteams nieuwe spelers gaan voorbereiden, dan focussen ze zich op 4 sleutelelementen.

  • Skills
  • DNA ( drijfveer naar actie )
  • Beheersing
  • Kennis van het spel

We zien bij spannende wedstrijden dat de geschiedenis in die sport plots onmiddellijk kan veranderen. Iemand geeft een succesvolle pass in de laatste minuut van de wedstrijd wat resulteert in een nipte overwinning. (Denk maar aan de bekerfinale Club Brugge – Anderlecht van 23 maart)

Zowel Skills, DNA, Beheersing en Kennis zijn nodig om die winnende actie waar te maken. Deze kwaliteiten zijn ook nodig in vastgoed en je ziet ze elke dag toegepast worden door succesvolle vastgoedmakelaars. Vastgoedmakelaars die het vastgoedspel begrijpen zijn onverslaanbaar.

Ben jij klaar om de winnende actie te maken?

Misschien heb ook jij het seminar programma “Start2Success” of “Inkopen met Impact” gevolgd. Of misschien heb jij gekozen voor het online programma “Inkoop Masterclass” maar miste jij toch nog dat ene element om die winnende actie te maken. Misschien voel je je overdonderd door alle tools, technieken en tips die zijn meegegeven, of heb je ze nog niet geïmplementeerd in jouw systeem. Als dat het geval is, dan is het tijd om een stap terug te zetten en de basis te hernemen.

Maak van 2015 jouw jaar om verandering te genereren in jouw vastgoedspel door de uitdaging aan te gaan om sterk te verbeteren door het toepassen van de volgende 4 stappen.

  • Begin met het zetten van een hoge doelstelling. Wees niet te ‘down to earth’. Denk  jouw dromen en doelstellingen goed door en bepaal hoe jij ze NU! “realiteit” kan maken.
  • Verdeel jouw dromen in realistische stappen. Herken wat er voor nodig is om ze te bereiken en plan wat gedaan moet worden en wanneer dat het gedaan moet worden. Zet een jaardoel, kwartaaldoel, maanddoel en dagdoel zodanig jij weet wat er voor nodig is om er te geraken!
  • Ken jouw uitdagingen. Bereid je voor op die crisis-momenten – voor de uitdagende vragen van eigenaars of kandidaat-kopers, voor de statistieken die ze nodig hebben, voor de redenen waarom zij met jou beter verkopen of kopen. Wees klaar om ze een DUIDELIJKE REDEN te geven waarom jij eerste keus bent voor hun. Voorbereiding is cruciaal!
  • Zet jouw OREN open en luister naar klanten, concurrenten en de omgeving. Je zal misschien ontdekken dat angst voor het onbekende de reden is achter (het uitblijven van) een prijsverlaging, dat de geschikte koper voor dat ene pand al in jouw bestand zit, of dat jouw buurman zijn huis wil verkopen.

Focus op jouw Skills, verscherp jouw DNA, leer jezelf nog beter Beheersen en deel jouw vastgoedkennis. Je bent misschien geen topsporter, maar jij hebt héél wat in huis om een aanzienlijke bijdrage te leveren in jouw regio en om jouw dromen te bereiken. En ook jij kan jouw klanten helpen hun dromen te bereiken in 2015.

Als je nog niet helemaal weet hoe jij 2015 gaat aanpakken, ga dan naar + Coach on the Road ® en krijg een kennismaking met enkele gratis tips voor een goede start.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *