een TOP gevoel

Véél vastgoedmakelaars, verkopers en/of andere commerciële mensen hebben vaak last van motivatie die neigt naar een jo-jo effect. De drive de ene dag, is het dal de andere dag. Vaak gaan dan ook ‘goede’ dagen gepaard met veel resultaat en ‘slechte’ dagen gepaard met weinig resultaat.

Dit is ook normaal, aangezien onze emoties onmiddellijk zichtbaar zullen zijn voor onze collega’s, familie, vrienden & klanten. Deze slechte emoties zorgen voor een domino-effect aan ‘slechte gebeurtenissen’. Terwijl de goede emotie ook zichtbaar zal zijn en in jouw voordeel zal spreken. Neem het heft in handen en creëer een TOP gevoel.

Goede EmotiesMAAK ZE NOG KRACHTIGER

Slechte Emoties :

  • Wat is de oorzaak ? 
  • Hoe kunnen we ze omdraaien? 

De Driehoek Van Emotie.

DE DRIEHOEK VAN EMOTIE

Er zijn 3 beïnvloedingsfactoren dat bepalen hoe jij je op deze moment voelt. Tony Robbins en andere specialisten in psychologie noemen het “DE EMOTIONELE DRIEHOEK”.

1) Jouw Fysiologie 

Elke emotie die wij ervaren wordt eerst door het lichaam gevoeld. Wil je jezelf gepassioneerd voelen, spreek dan sneller, beweeg sneller, en doe de bewegingen die passionele gevoelens met zich meebrengen. Meer zelfvertrouwen hebben? Zet je in een ‘grote’ houding, sta in een power positie, adem goed door, spreek luid, etc… .

Ook als je jezelf depressief wilt voelen, slenter je over de vloer, kijk je naar beneden, adem je zacht, frons je jouw wenkbrauwen en spreek je zacht. De manier hoe je jouw lichaam gebruikt veranderd instant hoe jij jezelf voelt.

Motion Creates Emotion

2) Waar focus jij je op 

De volgende belangrijke factor dat bepaalt hoe jij je voelt, is waar jij beslist om op te focussen. Om je gelukkig te voelen, focus je dan op dingen in je leven dat je gelukkig laten voelen. Je kan jezelf de vraag stellen: “Wat maakt me gelukkig momenteel?” of herinner je momenten in het verleden waar je jezelf echt gelukkig voelde.

Whatever you focus on, you feel.

Ook omgekeerd, om je depressief te voelen moet je net focussen op de totaal andere dingen. Je verwijdert al het goede wat gebeurt rondom je en focust je op de negatieve zaken. Als je jezelf de vraag stelt: “Wat is er echt kl*te in mijn leven momenteel?”, dan ben ik er zeker van dat je iets gaat vinden waar je slechte emoties mee opwekt.

Wees positief, focus op positieve zaken en je zal jezelf fantastisch voelen.

Iedereen kan zien wat er fout is, slechts enkelen wat goed is, kies je focus zorgvuldig.

3) Jouw taal tegen jezelf

Jouw woorden en jouw taalpatronen veranderen ook instant jouw gevoel. Als je dingen zegt als “Ik voel me moe.” of “Dit is te moeilijk.”, dan zal je jezelf letterlijk moe voelen en wat je ook zal proberen het zal moeilijk worden. Het plaats je absoluut niet in een vermogende staat.

Echter als je vermogende taal gebruikt, zal je ook automatisch in een vermogende staat komen. Zinnen zoals “Ik voel me fantastisch vandaag.”, “Ik ga hier in slagen.”, enz… .

Tip : “Dit is een probleem.” brengt je in een onvermogende staat. Vervang dit door “Dit is een uitdaging.”

De waarheid is , je kan elk gevoel wat je maar wilt opwekken, je hoeft het enkel te BESLISSEN.

Happiness is a choice.  And so is depression, anger, frustration, or any other emotion.

Niemand kan je “gelukkig” of “boos” laten voelen, het is gebaseerd op welke perceptie die je neemt in elke fase in jouw leven.

 
 

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *