26 november | leestijd: < 1 minuten

James Bond is een watje

het enige lidmaatschap dat je nodig hebt om jouw vastgoed business te laten groeien

James heeft zijn missie voorlopig uitgesteld naar het voorjaar van 2021. Als ondernemer is het echter ‘No time to die’ en is het uitstellen van actie geen optie.

Jezelf heruitvinden als ondernemer is nu nog meer dan ooit aan de orde maar hoe doe je dat... Zonder je core business uit het oog te verliezen en trouw te blijven aan je waarden en normen?

Met deze 5 tips helpen we je graag op weg.

1. Laat je zien

Digitaal aanwezig zijn is key aan de vooravond van dit nieuwe tijdperk. Laat weten dat je er bent, wie je bent en wat je kan betekenen. Het hoeft ook echt niet ingewikkeld te zijn. De eerste stappen in online marketing zet je makkelijk zelf, zijn bovendien zeer toegankelijk én low cost. Instagram, Facebook, LinkedIn, Twitter, Pinterest,... Ga na welke kanalen voor jou het meest waarde-vol zijn in functie van je doelgroep. Post content die relevant is voor jouw onderneming, blijf trouw aan jezelf en vooral enjoy the ride!

heruitvinden als ondernemer1

2. No need to think outside the box, realize there is no box

Dat verfijnde 5-gangenmenu even in de microgolf duwen en thuis zelf zorgen voor sfeer en gezelligheid? Een jaar geleden je reinste waanzin, de dag van vandaag perfect sociaal aanvaardbaar. De consument staat open voor verandering en stelt zich uitermate flexibel op. Een uitgelezen kans om creatief uit de hoek te komen. Je licht al eens opgestoken bij je eigen medewerkers? Zij staan in het hart van je onderneming en kunnen vanuit hun perspectief frisse ideeën aanbrengen. Bovendien betrek je op deze manier je medewerkers actief met je onderneming, wat dan ook weer bijdraagt aan inzet en motivatie.

3. Lokaal sterk

Lokaal consumeren is hotter dan hot. Thomas More en Comeos doen in samenwerking met HelHa onderzoek naar de impact van het corona-virus op ons koopgedrag. Uit tussentijdse resultaten blijkt dat een significant deel van de ondervraagden aangeeft om ook na deze crisis te blijven kiezen voor lokaal. Maak gebruik van de lokale platformen die een enorme boost hebben gekregen of steek de koppen eens samen voor een optimale visibiliteit. Ga de dialoog aan met je doelgroep en zorg voor betrokkenheid.

shop local

4. Kies voor kwaliteit

Laat je niet verleiden door overaanbod. In moeilijke tijden steekt twijfel de kop op en stel je jouw aanbod in vraag. Doe ik het wel goed? Moeten we deze dienst ook gaan aanbieden of moeten we die producten ook gaan opnemen in ons assortiment?

Hou vast aan de kern van je zaak, wees kritisch, durf werkpunten bloot te leggen en onderneem hier gericht actie op. Met deze aanpak zal je meer resultaat bereiken dan halsoverkop parfums aan te bieden in je ambachtelijke beenhouwerij.

5. Ga op zoek naar een “Bond”genoot

Je bent trots op je crew die altijd klaarstaat voor jou, je netwerkt your ass off en pikt elke meeting en webinar die los en vaststaat mee... We komen met zoveel info, adviezen en contacten in interactie maar toch sta je er vaak alleen voor. Hindernissen bespreken met concullega’s blijft moeilijk en ook bij je personeel kan je best niet aankloppen met je financiële issues.

Laat je ondersteunen, je bent niet alleen... Mentorr linkt je graag aan ondernemers met dezelfde passies, waarvan jij iets kan opsteken, of zij van jou.

Gepubliceerd op 26 november, 2020 en bewerkt op 26 november, 2020Categorieën:  Ondernemerschap

Vergeet dit artikel niet te delen!


Andere blog artikelen