22 januari | leestijd: < 1 minuten

Een stapje voor op de concurrentie

het enige lidmaatschap dat je nodig hebt om jouw vastgoed business te laten groeien

Als (jonge) ondernemer krijg je hoe dan ook te maken met concurrentie, in welke branche dan ook. En dat is oké! Wees bewust en alert voor wat je concurrenten doen maar blijf werken aan je eigen weg en gebruik deze inzichten om jouw onderneming scherp te houden.
Met deze aandachtspunten blijf je je concurrentie alvast een stapje voor:

1. Goede prijs/kwaliteit

Als starter wil je het liefst zo snel mogelijk een groot klantenbestand opbouwen. Je bent geneigd om onder de prijs van je concurrent te gaan om zo die nieuwe klant binnen te halen. In praktijk zijn klanten echter bereid om meer te betalen voor een dienst of product wanneer de kwaliteit of expertise in verhouding zijn. Jouw klant is immers niet op zoek naar iets matigs. Laat je dus niet verleiden door een te lage prijszetting maar denk goed na over wat jouw dienst of product waard is.

Er bestaan verschillende online tools die jou kunnen helpen bij kostprijs-berekeningen.

2. Service on point

News travels fast. In een digitale wereld, waarin iedereen een mening heeft, is het aanbieden van een feilloze service een van je meest waardevolle assets. Denk hier niet alleen aan klantvriendelijkheid maar ook aan vlotte leveringen en een goede bereikbaarheid. Klanten vergelijken en een goeie service geeft vaak de doorslag om voor jou te (blijven) kiezen.

Geef klanten de kans om een review achter te laten op je website. Positieve reviews zijn mooi meegenomen, negatieve geven je de kans om pijnpunten aan te pakken.

voor op de concurrentie

3. Unique Selling Point (USP)

Hoewel je vast veel gemeen hebt met je concurrenten, legt ieder toch zijn eigen accenten. Ga op zoek naar wat jouw USP’s zijn en zet deze troeven extra in de verf. Misschien heb jij wel een groter aanbod, ben jij de enige verdeler in de buurt of heb je reeds verschillende jaren ervaring op de teller staan? Deze factoren maken jou uniek en kunnen die potentiële klant over de streep trekken.

4. Go the extra mile... it's never crowded

Het aanbieden van een leuk extraatje wordt altijd gewaardeerd. Je hoeft niet met kortingen te strooien, ook minder directe extra’s zoals een nieuwsbrief, een blog op je website waarin je tips deelt, een kaartje of cadeautje bij je online orders,... vallen zeker en vast in de smaak. Met deze extra’s kan je je onderscheiden van de concurrentie én werk je bovendien aan je klantenbinding.

Concurreren zorgt ervoor dat je het beste van jezelf naar boven blijft halen en bewijst bovendien dat je goed bezig bent want jouw zaak valt op en is het concurreren waard, goed zo!

voor op de concurentie

Gepubliceerd op 22 januari, 2021 en bewerkt op 22 januari, 2021Categorieën:  Ondernemerschap

Vergeet dit artikel niet te delen!


Andere blog artikelen