11 februari | leestijd: 9 minuten

Geld verdienen op Youtube in 2022

het enige lidmaatschap dat je nodig hebt om jouw vastgoed business te laten groeien

Wil jij ook geld verdienen op YouTube? Dan ben je op de juiste plaats. We geven je hierbij de top 10 manieren om dat te realiseren!

Volgens de Alexa-ranglijst is YouTube de tweede meest bekeken website van het hele internet, net na Google die de eerste plaats verovert. Met 2 miljard maandelijkse gebruikers die dagelijks 5 miljard video’s bekijken, krijgt YouTube de aandacht van veel mensen als een manier om online geld te verdienen.

Vandaag, met het gemak waarmee we nu video's kunnen opnemen (bijna iedereen kan het met zijn smartphone) kan iedereen letterlijk een YouTube-kanaal beginnen. En als je daar gebruik van wilt maken, moet je leren hoe je geld kunt verdienen met YouTube.

Zelfs een 7-jarige jongen begon geld te verdienen op YouTube en bracht in 2018 22 miljoen dollar binnen met zijn video's. Dat is behoorlijk verbazingwekkend voor alleen het recenseren van speelgoed voor kinderen.

Je zou kunnen denken dat YouTube al oververzadigd is en dat het onmogelijk is voor nieuwelingen om views te krijgen en wat geld te gaan verdienen. Dat kan waar zijn als je alleen denkt aan de inkomsten uit reclame nadat je je hebt aangesloten bij het partnerprogramma van YouTube, waarvoor je 1.000 abonnees en 4.000 uur aan weergaven nodig hebt.

Maar er zijn andere mogelijkheden om inkomsten te genereren zonder afhankelijk te zijn van reclame.

Hoe kan je geld verdienen met Youtube? 

Zelfs zonder een YouTube-kanaal, kan je toch geld verdienen met YouTube!

Hier is een lijst van hoe je op 10 verschillende manieren geld kunt verdienen met YouTube.

 1. Word lid van YouTube's Partner Programma en verdien aan advertenties.
 2. Gebruik affiliate links in je videobeschrijving.
 3. Ontvang geld van je fans in een abonnement-gebaseerd model.
 4. Link je YouTube kanaal naar je blog.
 5. Doe mee aan het Amazon Influencer Program.
 6. Gebruik YouTube Premium voor extra inkomsten.
 7. Crowdfund je volgende project.
 8. Verkoop merchandise.
 9. Licentieer je video.
 10. Claim het auteursrecht van jouw inhoud met Content ID.

Met vijfhonderd uur video die elke minuut naar YouTube wordt geüpload, is het niet de gemakkelijkste zaak op aarde om geld te verdienen met YouTube.

Met de stijgende aantallen en de steeds harder wordende concurrentie is geld verdienen met YouTube een uitdaging en kan het je onderweg ook afschrikken.

Toch zijn er enkele strategieën die je zullen optillen en je ogen zullen openen voor wat er mogelijk is (zelfs als je geen miljoen views hebt).

1. Word lid van YouTube's partnerprogramma en verdien aan advertenties

Dit is de typische inkomstenstroom waar de meeste mensen aan denken als het gaat om geld verdienen met YouTube: reclame-inkomsten.

Op YouTube kunnen advertenties in verschillende formaten worden weergegeven:

 • Video-advertenties voor je video's
 • Google Adsense banneradvertenties
geld verdienen met youtube

Maar om inkomsten te genereren uit deze advertenties, moet je kanaal voldoen aan de minimumvereisten en goedgekeurd worden door hun geautomatiseerde systemen en menselijke recensenten. Zij zullen de inhoud van je kanaal bekijken om te controleren of het aan al hun richtlijnen voldoet.

Om in aanmerking te komen en deel te nemen aan het YouTube Partner Programma, moet je:

 • Meer dan 4.000 geldige publieke kijkuren hebben in de afgelopen 12 maanden.
 • 1.000 abonnees hebben.
 • Een gekoppeld AdSense-account hebben.
 • Wonen in een land of regio waar het YouTube Partner Programma beschikbaar is
 • Alle YouTube-beleidslijnen voor dit verdienmodel volgen.

Een andere manier om het YouTube Partner Program te benutten, is door middel van lidmaatschappen voor kanalen, waarmee kijkers zich bij jouw kanaal kunnen aansluiten via maandelijkse betalingen en alleen voor leden geldende extraatjes kunnen krijgen. Daarvoor heb je meer dan 30.000 abonnees nodig (tenzij je een gamer bent, dan heb je er maar 1.000 nodig).

Al die uren en abonnees hebben kan teleurstellend zijn voor beginners, vooral als het je doel is om geld te verdienen met YouTube.

Toch zijn er andere manieren om gebruik te maken van het grootste videoplatform ter wereld, dus blijf zeker lezen!

2. Gebruik affiliate links in jouw videobeschrijving

Het gebruik van affiliate links op de eerste regel van jouw videobeschrijving is een geweldige manier om geld te verdienen aan je video's, vooral wanneer je producten beoordeelt en de link de kijker naar die productpagina leidt.

Diepgaande tutorials en productrecensies zijn het beste type video-inhoud voor dit verdienmodel. Voor elke transactie die plaatsvindt via jouw affiliate link, krijgt je een commissie.

Nu niet overboord gaan en een bos van affiliate links dumpen op jouw beschrijving. Dat zal er spammerig uitzien, en je kijkers zullen het wantrouwen. Net als in een blog, moeten mensen die de inhoud consumeren de persoon vertrouwen die het deelt.

geld verdienen met youtube

De beste manier om vertrouwen te winnen van jouw kijkers is om een probleem te stellen, en het dan op te lossen (met het product dat je recenseert bij voorkeur). Jouw kijkers zullen je vertrouwen, en ook het product zelf. En als ze een gelijkaardig probleem hebben, zullen ze weten hoe ze het moeten oplossen, dankzij jouw tutorial of review. Dit vergroot de kans dat ze op de link klikken en het product kopen.

Vergeet niet dat mensen meer reageren op video dan op tekst. Meestal, wanneer iemand geneigd is om een product te kopen, gaan ze op zoek naar een video review.

Bouw vertrouwen op met jouw kijkers en maak eerlijke reviews.

3. Verkrijg fondsen van je fans in een op abonnementen gebaseerd model

Als je al een grote aanhang hebt, kun je het platform gebruiken om je volgers aan te moedigen je te financieren, zoals bij een crowdfundingproject.

Omdat je inhoud produceert zonder je publiek te dwingen ervoor te betalen, kan je publiek, als het van goede kwaliteit is, zich geroepen voelen om je kanaal regelmatig te steunen.

Er zijn platforms die speciaal voor dit soort financiering zijn gemaakt, zoals Patreon en Tipee.

geld verdienen met youtube

Op deze platforms kunnen je trouwste fans donaties doen voor amper €1/maand, zodat ze toegang krijgen tot exclusieve inhoud en exclusieve beloningen gemaakt door hun favoriete makers van inhoud. Ze kunnen zelfs beloningen verdienen die ze via YouTube niet zouden kunnen krijgen.

Een goede gewoonte is om transparantie te creëren over hoe het geld zal worden besteed en wat je in elk niveau te bieden hebt. Ik geloof dat mensen eerder bereid zijn om de artiesten waar ze van houden direct te steunen dan te betalen voor een platform dat hen toegang geeft tot de artiesten. Wanneer je dit directe contact hebt, zullen je fans het gevoel hebben dat ze deel uitmaken van je creatie.

Een ander platform waar je fans terecht kunnen om je financieel te steunen is Tipee. Hier kun je je favoriete artiesten steunen met een eenmalige fooi of maandelijks terugkerende fooien.

YouTube heeft ook een functie genaamd Super Chat, waarmee makers een fooienpot kunnen aanmaken als ze live gaan. Kijkers kunnen betalen om hun commentaar op livestreams te pinnen. Op deze manier kunnen content creators aandacht besteden aan de berichten van hun meest loyale fans, terwijl ze wat extra geld verdienen op YouTube.

4. Koppel je YouTube-kanaal aan je blog

Om het meeste uit YouTube te halen, moet je kanaal gelinkt zijn aan je website of blog.

Op die manier kan je meer mensen ertoe brengen zich in te schrijven voor je nieuwsbrief, en zo je kijkers omzetten in kopers voor het geval je iets verkoopt op je blog.

Stel je voor dat je een video hebt waarin je een product bespreekt. Je kunt die inhoud hergebruiken op je blog en de video erin opnemen. Zowel je kanaal als je blog zullen affiliate links hebben, en je kunt beide platforms gebruiken om commissies te genereren.

Je YouTube-kanaal zal bloglezers opleveren, en je blog zal YouTube-kijkers opleveren. Het is een win-win situatie.

5. Doe mee aan het Amazon Influencer Program

Het Amazon Influencer Program geeft je de mogelijkheid om je eigen pagina op Amazon te hebben om de producten die je aanbeveelt aan je publiek te laten zien.

Door Amazon producten aan te bevelen via jouw video's (en affiliate links) krijg je een deel van de taart. Meestal variëren de commissies van 8-10%.

amazon influencer program


Dit is niet alleen een dienst voor YouTube, maar voor alle sociale media. Dus, hoe meer volgers je hebt, hoe meer je kunt verdienen.

Echter, sociale media volgers en andere statistieken zullen dicteren of je in aanmerking komt om deel te nemen aan het programma.

Als je nog geen grote aanhang hebt, kun je altijd nog meedoen aan het Amazon Associates Program, dat voor iedereen gratis is. Je zal dezelfde commissies krijgen door Amazon producten aan te bevelen, maar je zal geen persoonlijke Amazon pagina hebben.

6. Benut YouTube Premium voor extra inkomsten

Met YouTube Premium kunnen gebruikers voor €11,99/maand video's bekijken zonder advertenties.

In deze modaliteit krijgen kanalen 55% van de inkomsten per kijktijd uitbetaald. Hoewel er niet veel informatie is of dit model levensvatbaar is om een inkomen te verdienen, melden sommigen dat het echt de moeite waard is.

amazon influencer program

Voor de meeste kanalen zijn de advertentie-inkomsten niet zo consistent als de kijktijd. Bijvoorbeeld, in januari, kunnen bedrijven niet veel uitgeven aan advertenties, omdat niemand geld heeft na Kerstmis. Terwijl de kijktijd stabiel kan zijn, zullen de advertentie-inkomsten lager zijn.

Houd je kijktijd en video-engagement bij om te zien of YouTube Premium de deal waard is of niet.

7. Crowdfund jouw volgende project

Crowdfunding is een uitstekende optie om je ideeën tot leven te brengen. Als het alleen om geld gaat, dan zal crowdfunding helpen.

Mensen steunen graag wat ze waarderen, en je zou verbaasd kunnen zijn te ontdekken hoeveel sommige mensen bereid zijn te geven om jouw project te kunnen realiseren.

Om een crowdfunded project te starten, wees transparant over hoe het geld zal worden besteed. Je kunt ook een preview van het werk aanbieden als een manier om mensen enthousiast te maken.

Als je een trailer of ander promotiemateriaal hebt, upload deze dan naar YouTube en laat de wereld je idee zien. Zet in de beschrijving een link naar de crowdfunding site zodat mensen kunnen doneren wat ze willen.

Kickstarter en Indiegogo zijn twee van de populairste crowdfundingsites voor creatieven. Maar je kunt ook een "niet-creatief" project op YouTube promoten via deze sites.

8. Verkoop merchandise

Er is veel merchandise online te koop, van t-shirts, mokken en tassen tot sokken, jassen, klokken, pins, en nog veel meer. Met de juiste integratie kan het verkopen van koopwaar een krachtige manier zijn om geld te verdienen op YouTube.

Merchandising vergroot je exposure (of de exposure van je merk) in de echte wereld, de offline wereld, en verdiept de relatie tussen jou en je fans.

Kanalen met meer dan 10.000 abonnees, zoals Lucas the Spider, kunnen hun Teespring-winkel integreren met YouTube. Op deze manier, in plaats van links in de videobeschrijving, kan het kanaal de merchandising direct onder de video verkopen.

geld verdienen met youtube

Teespring is een print-on-demand leverancier, wat betekent dat je je niet bezig hoeft te houden met verzending, fulfillment en klantenondersteuning. Je krijgt de voordelen van een dropshipping bedrijf zonder al het gedoe van het beheren van een inventaris.

9. Licentie van jouw video

Stel je voor dat jouw video viraal gaat.

Je kunt het in licentie geven aan de media en geld verdienen. TV-programma's, nieuws, en online nieuwssites zijn altijd op zoek naar wat trending is, en ze kunnen contact met je opnemen als je een virale video hebt.

Met Jukin Media, is er een gemakkelijke manier om jouw auteursrechten te beschermen, waar jouw video's kunnen worden gezocht en gekocht. Je krijgt 50% van de gedeelde inkomsten.

10. Claim het auteursrecht van jouw inhoud met Content ID

Als je muziek of video's maakt, kun je het auteursrecht op je werk beschermen.

Content ID is het geautomatiseerde, schaalbare systeem van YouTube waarmee houders van auteursrechten YouTube-video's kunnen identificeren die materiaal bevatten waarvan zij de eigenaar zijn. Video's die naar YouTube worden geüpload, worden vergeleken met audio- en videobestanden die door video-eigenaren bij Content ID zijn geregistreerd, waarbij wordt gezocht naar overeenkomsten.

geld verdienen met youtube

Als er een overeenkomst is, krijgen die video's een auteursrechtclaim. Dit is een manier om frauduleuze kopieën te voorkomen en je rechten op te eisen om je creaties te gelde te maken.

Als je bijvoorbeeld een liedje componeert en opneemt, online zet, en iemand downloadt het en gebruikt het in een video op YouTube zonder toestemming, kun je het eigendom van het liedje opeisen door het te registreren bij Content ID. De uploader van de video zal een auteursrechtclaim ontvangen, en als hij het nummer niet verwijdert, kunnen er advertenties op zijn video verschijnen. Jij hebt recht op de advertentie-inkomsten aangezien jij de eigenaar bent van de auteursrechtelijk beschermde inhoud.

De meest bekende bedrijven die Content ID bescherming bieden zijn AdRev en Identifyy.

Als je een muzikant of videomaker bent, is Content ID een goed alternatief om geld te verdienen op YouTube via het gebruik van je muziek zonder licentie.

Conclusie

Dat was het voor onze top 10 manieren om geld te verdienen met YouTube.

Hoewel geld verdienen op YouTube een geweldige manier kan zijn om wat passief inkomen te genereren, is het misschien niet de beste manier om te beginnen met online geld verdienen. Dat wil zeggen, als je snel resultaten wilt.

Onze belangrijkste advies aan jou is om een blog te beginnen en YouTube te gebruiken als een secundaire manier om verkeer naar je blog te genereren. Door dan zowel op je blog als in de beschrijving van je video affiliate links te gebruiken, vergroot je je kansen om snel geld te verdienen. Op deze manier hoef je niet alleen te vertrouwen op YouTube-advertenties, want daar moet je een lange weg voor afleggen.

Gepubliceerd op 11 februari, 2022 en bewerkt op 11 februari, 2022Categorieën:  Marketing

Vergeet dit artikel niet te delen!


Andere blog artikelen