fbpx

24 augustus | leestijd: 4 minuten

Facebook Lead Ads voor Vastgoed 2021

Wist je dat Facebook wereldwijd 2.8 miljard dagelijks actieve gebruikers telt waarvan 6.9 miljoen actieve Belgische gebruikers?

En dat ze gemiddeld een 2 uur per dag doorbrengen op dit platform?

Met dit in gedachten, denk na over hoeveel kopers of verkopers u kan bereiken op Facebook door middel van reclame en marketing.

De mogelijkheden zijn grenzeloos. 

Wat is Facebook Adverteren?

De dagelijkse opdracht van vastgoedmakelaars is het vinden van kopers die ze kunnen verbinden aan een verkoper, en omgekeerd. Zoals hierboven gezegd zijn er dagelijks zo een 6.9 miljoen Vlamingen verbonden met dit platform. 

Het is dus daarom een (on)gekend potentieel. Klanten, kopers en verkopers bewegen zich elke dag op het platform en het is dus daarom een effectieve plek om ze te bereiken met uw advertenties.

Facebook Ads helpt u om uw doelgroep, kopers, verkopers en huidige klanten op het platform te bereiken. Ze stelt je in staat om advertenties te plaatsen en aan te passen om ervoor te  zorgen dat ze gekwalificeerde leads bereiken.

De social media site doet dit door te vragen naar jouw doelstellingen, jouw persona’s (types van klanten), waar je wilt adverteren, het advertentieformaat, budget, en meer. 

En naast de vele verschillende “types” advertenties op Facebook kan je dan ook een Lead Ad aanmaken.

Wat zijn Facebook Lead Ads?

De traditionele manier van leadgeneratie op social media houdt in dat gebruikers naar een landingspagina worden gebracht waar ze vervolgens een formulier invullen. Zij hebben interactie met je gehad via een advertentie of post op Facebook. Om hun informatie in te voeren, moeten ze vervolgens Facebook helemaal verlaten om naar de landingspagina op jouw website te gaan.

Deze methode kan geweldig zijn voor het vinden van hoogwaardige leads, omdat je mensen aantrekt die bereid zijn om Facebook te verlaten, naar jouw website te gaan om vervolgens een formulier in te vullen. Dit zijn enkele stappen die mensen moeten doorlopen, dus als ze dat al doen?!

Maar, wat als een koper of verkoper slechts ‘een beetje’ geïnteresseerd is in jouw diensten? Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als ze de eerste keer van je horen. Ze vertrouwen je nog niet genoeg en willen Facebook ⏤ hun thuisbasis ⏤ niet verlaten om naar een vreemde website te surfen en vervolgens daar een formulier in te vullen.

Facebook Lead Ads stellen gebruikers in staat om op het platform te blijven terwijl ze je formulier invullen en verzenden. Dat betekent dat je een formulier kunt maken dat de naam, het e-mailadres of het telefoonnummer van een lead (onder andere) verzamelt en dat ze kunnen invullen precies waar ze je advertentie tegenkomen - in de Facebook Nieuwsfeed, Marketplace, Messenger, Stories en meer. Gebruikers worden nooit naar een externe landingspagina gestuurd - wat betekent dat ze nooit ergens naartoe worden doorverwezen.

Dit is de sleutel tot het stimuleren van conversies, het bieden van een naadloze gebruikerservaring en het vermijden van een te lang doorklikpad voor de lead.

Hoe werken Facebook Lead Ads?

Facebook Lead Ads werken hetzelfde als alle andere betaalde advertenties. Eerst stel je een advertentie in via Facebook's Ads Manager. Hier kun je targetingfuncties, creatieve middelen en het budget aanpassen om ervoor te zorgen dat de advertentie het juiste publiek bereikt.

Facebook gebruikt vervolgens de informatie die je hebt ingevoerd om je advertenties te tonen aan mensen die je potentiële klanten zouden kunnen worden.

De advertentie wordt weergegeven in de nieuwsfeed van een gebruiker - het lijkt op een organische Facebook-post, maar wordt aangeduid als een "gesponsorde post".

Bijvoorbeeld, stel dat jouw vastgoedkantoor meer eigenaars wil aanspreken om hun woning te verkopen. Dan kan je urgentie creëren met bv een homestyling, of gratis waardebepaling, of …

Vervolgens moet de gebruiker zijn persoonlijke gegevens invullen via een lead formulier alvorens hij of zij hiervan gebruik kan maken.

En wat het écht interessant maakt? Facebook vult automatisch het formulier in met de gebruiker zijn gegevens. Een naadloze, frictieloze ervaring waar we een maximaal aan gebruikers omzetten naar leads. Afhankelijk van jouw doel toont Facebook een dankbericht en komen de gegevens jouw kant op. Dat is het Facebook Lead Formulier.

Facebook lead formulier

Een lead formulier verzamelt de informatie van een lead (email adres, naam, telefoonnummer, etc.) in ruil voor iets van waarde. Uw bezoekers zullen eerder geneigd zijn uw formulier in te vullen als u iets aanbiedt dat hen zal helpen. Denk maar zoals hierboven aan een styling, waardebepaling, of… wees creatief!

Echter, iemand een formulier laten invullen en op verzenden laten klikken is niet altijd een gemakkelijke taak - vooral omdat het voor iedereen eenvoudig is om online afgeleid te raken. Facebook Lead Ads pakken dit probleem aan door gebruikersinformatie direct in de app te verzamelen via hun native lead formulier.

Het ziet er ongeveer zo uit:

Het lead formulier leeft in de Facebook app zodat gebruikers hun informatie kunnen invoeren zonder ooit het platform te verlaten, waardoor de kans op een conversie toeneemt.

Terwijl uw prospect in de app blijft, kan hun gedeelde informatie zonder problemen in uw CRM-database worden opgenomen via een integratie. Dit geeft u de mogelijkheid om ze te begeleiden tijdens hun beslissingsfase tot het worden van jouw volgende koper of verkoper.

Waarom werken met Facebook Lead Ads?

Géén afleiding

Met Lead Ads kunnen gebruikers hun informatie indienen via een automatisch ingevuld formulier zonder ooit het platform te verlaten. Je voorkomt dat je jouw lead verliest en hem of haar op Facebook houdt in plaats van te switchen van het platform naar je website en weer terug.

Responsief

Facebook Lead Ads zijn bijzonder gunstig voor mobiel. De app is al ingesteld op mobiele gebruikers, dus je kunt er zeker van zijn dat je advertenties dat ook zullen zijn. Dat betekent dat het niet uitmaakt op welk apparaat je leads je advertenties bekijken, ze zullen je formulier zonder problemen kunnen invullen dankzij het responsive design.

Eenvoudige gegevens verzamelen

Lead Ads zijn ook voordelig voor de adverteerder omdat ze de informatie van potentiële klanten vastleggen zonder dat je een nieuwe landingspagina hoeft aan te maken. Alles wat je nodig hebt om een nieuwe lead te verkrijgen zit in het platform, en die data kan je eenvoudig integreren met je CRM.

Gerichte segmentatie

Facebook Lead Ads maakt zeer gerichte segmentatie mogelijk, zoals interesses, demografische gegevens en meer. Dit betekent dat de leads die je werft via je Facebook Ads al zeer gekwalificeerd zijn voor jouw product of dienst.

Bron: Hubspot

Gepubliceerd op 24 augustus, 2021 en bewerkt op 24 augustus, 2021Categorieën:  Marketing

Vergeet dit artikel niet te delen!


Andere blog artikelen

Een commercieel team bouwen
Meer gedaan krijgen in minder tijd