18 juni | leestijd: 2 minuten

Copywriting tips: hoe tekst cruciaal is voor iedere ondernemer

het enige lidmaatschap dat je nodig hebt om jouw vastgoed business te laten groeien

Woorden en tekst zijn overal. Dat is altijd zo geweest maar is nog meer het geval in dit digitale tijdperk. Websites, nieuwsbrieven, social media posts: tekst is overal. En wil jij het onderscheid maken met jouw website of nieuwsbrief dan moet het hele plaatje kloppen, foto’s, CTA’s maar ook de woorden. 

Copywriting tips

Verbinding zoeken met jouw doelpubliek gaat gewoon niet zonder tekst. En het gaat hier niet over zomaar een tekst schrijven, het gaat om de juiste tekst schrijven. Daarom geven we hieronder enkele copywriting tips.

Stijl en woordkeuze

Wil je jouw publiek aantrekken dan moet je zorgen dat de toon, stijl en woordkeuze goed zitten. Mensen moeten zich aangesproken voelen want anders gaan ze gewoon een kijkje nemen bij de concurrentie. Dat lijkt hard maar hoe ben jij zelf als je in jouw consumentenschoenen stapt? Jij koopt toch ook niks bij die jou geen goed gevoel geeft?

copywriting tips

Wervende teksten en slogans

Je moet als ondernemer dus zorgen voor wervende teksten en slogans waarmee je kan communiceren met jouw (potentiële) klanten. Allemaal goed en wel natuurlijk maar wat als jij nu neteen hekel hebt aan schrijven? Of er gewoon echt niet goed in bent? Enter the copywriter! Of gewoon tekstschrijver in de mooie Nederlandse taal maar tegenwoordig heeft iedereen een Engelse functietitel dus waarom zouden wij, als tekstschrijvers, achterblijven?

Copywriters helpen hun klanten met websiteteksten en -artikelen, nieuwsbrieven, slogans, enz. Heb jij tekst nodig voor jouw zaak dan staan zij met hun pen (of toetsenbord, het is tenslotte toch al 2021) voor jou in de aanslag.

Weet je niet goed hoe je aan een nieuwsbrief moet beginnen? Lees dan het artikel 'Hoe een nieuwsbrief opmaken en versturen'.

Werken met een copywriter

Een copywriter doet dat natuurlijk niet alleen, hij of zij doet dat samen met jou want wie kent jouw klanten beter dan jou? En wie kan het best uitleggen waar jouw bedrijf voor staat en hoe het zich op de markt wil plaatsen? Het is dus geen kwestie van te zeggen, “hey copywriter, schrijf jij even een
maandelijkse nieuwsbrief voor mij?” maar de samenwerking echt aan te gaan. Alleen als jij ervoor zorgt dat de copywriter de nodige handvatten krijgt, gaat hij of zij kunnen zorgen voor een tekst die jou, en jouw klanten, met verstomming zal slaan en ervoor zal zorgen dat ze jouw naam nooit meer vergeten.

Communicatie met jouw klanten

Natuurlijk zal het ene bedrijf al wat meer baat hebben bij het inhuren van een copywriter dan het andere maar tekst is niet alleen overal, het is ook de manier bij uitstek om te communiceren met jouw (potentiële) klanten. Jij luistert toch ook graag naar mensen die het goed kunnen uitleggen?

Met tekst is het exact hetzelfde verhaal. Zeker in een wereld waarin we allemaal meer tijd doorbrengen achter onze schermen. Als jij erin slaagt om de aandacht van klanten vast te houden dan lopen ze niet naar de concurrent.

Dus wat denk je, worden jouw teksten binnenkort net zo pakkend als de speeches van Obama?

Gepubliceerd op 18 juni, 2021 en bewerkt op 18 juni, 2021Categorieën:  Marketing

Vergeet dit artikel niet te delen!


Andere blog artikelen