28 april | leestijd: < 1 minuten

BeReal app: Een ongefilterde kijk op social media

het enige lidmaatschap dat je nodig hebt om jouw vastgoed business te laten groeien

Als je je ooit afgevraagd hebt wat je vrienden aan het doen zijn op een vrijdagmiddag, dan wil je misschien wel een account aanmaken op BeReal. De BeReal app is een nieuwe, alternatieve social media platform die gebruikers een ongefilterde kijk op elkaars leven wil geven. 

Gebruikers worden aangemoedigd om slechts één foto per dag te plaatsen om je volgers te laten zien wat je op dat moment - in real time - aan het doen bent. Foto’s bewerken, filters toevoegen, … is dus niet mogelijk! Zo krijg je een authentieke inkijkje in het dagdagelijkse leven van andere mensen. 

De app werd in december 2019 opgericht door de Franse ondernemers Alexis Barreyat en Kévin Perreau en won oorspronkelijk aan populariteit in Europa. Maar de aantrekkingskracht heeft zich sindsdien meer wereldwijd uitgebreid. Uit een rapport van maart van app-dataplatform data.ai bleek dat BeReal momenteel op de vierde plaats staat van mobiele app downloads in de VS, het VK en Frankrijk, na Instagram, Snapchat, en Pinterest. 

BeReal’s statement is duidelijk. In hun beschrijving in de AppStore klinkt het luid:

BeReal won't make you famous, if you want to become influencer you can stay on TikTok and Instagram”

Hoe werkt het?

BeReal's poging om meer oprechte en minder frequente berichten te plaatsen lijkt vooral aan te slaan bij de jongere generaties, waarbij data.ai meldt dat Gen Z'ers en Millennials een meerderheid vormen van het gebruikersbestand van de app. 

Maar hoe werkt het juist? We hebben het uitgetest voor je

Download de app in de PlayStore of AppStore

Iedereen krijgt dagelijks een notificatie op een willekeurige tijdstip in de dag.

bereal app

Je krijgt MAXIMUM twee minuten om vast te leggen en te delen wat je aan het doen bent***

bereal app

Al je vrienden zullen op hetzelfde moment een foto plaatsen als jij. Zo kan je zien wat iedereen aan het doen is, ongefilterd. 

bereal app

Reageer op je vrienden!

Jij kiest zelf wie je toevoegt als vriend.

***Als je vindt dat je eerste bericht je niet bevalt of als je het twee-minuten-venster gemist hebt, heb je de optie om je foto opnieuw te maken of later te posten. Maar andere gebruikers zullen op beide feiten worden attent gemaakt zodra je deelt. 

Je kunt ook de foto's van je vrienden niet bekijken voordat je je eigen foto hebt gepost, een functie die is bedoeld om te voorkomen dat gebruikers op de loer liggen in plaats van betrokken te raken.

Wanneer je de app voor het eerst opent, dien jij je te registreren. Zo moet je allereerst je naam ingeven, een gebruikersnaam kiezen EN onmiddellijk moet je een foto nemen. Je hebt (echt waar) maximum twee minuten. 

Eens je de foto gemaakt hebt, kan je er een beschrijving aan toevoegen - en delen maar! Je kan ook nieuwe mensen leren kennen via de “discover” tabblad. 

Jij kan je profiel verder aanvullen, een profielfoto toevoegen, een beschrijving en een locatie. Dit is uiteraard niet verplicht, maar het kan.

Ook een fijne toevoeging aan dit app, is dat je een memorie-kalender hebt. Zo kan je altijd terugblikken op je vorige BeReal-momentopnames.

bereal app

Je ‘echte zelf’ - wat BeReal wilt bereiken

Geen filters, geen likes, geen volgers en geen advertenties. Zo simpel is het.

Nu de sociale mediagiganten als Instagram en TikTok steeds meer kritiek ontvangen vanwege hun negatieve invloed op de geestelijke gezondheid van jongeren, wordt BeReal geprezen als een tegengif voor de druk om online “perfect” over te komen. 

Het is bedoeld om mensen aan te moedigen meer authentiek te zijn, in plaats van te proberen hun beste zelf te presenteren.

Het idee is om een ‘judgement-free zone’ te creëren waar gebruikers een realistisch beeld krijgen van wat hun vrienden dagelijks doen, hoe alledaags of spannend hun updates ook zijn. 

Zo kan ook jij contact maken met andere ondernemers, en je authentieke, echte zelf tonen. We raden het alleszins zeker en vast aan!

Een ondernemer die effectief is in zaken kan succesvol zijn. Maar authentiek ondernemen voegt een heel andere dimensie toe. Maak authenticiteit het middelpunt van je strategie en zie hoe het je bedrijf verandert. Benieuwd hoe je dit doet? Bekijk dan onze blog

Gepubliceerd op 28 april, 2022 en bewerkt op 25 juli, 2022Categorieën:  Marketing

Vergeet dit artikel niet te delen!


Andere blog artikelen