2 september | leestijd: 5 minuten

10 Content ideeën voor social media kanalen

het enige lidmaatschap dat je nodig hebt om jouw vastgoed business te laten groeien

Lees dit artikel of ga meteen naar de freebie →

Succesvol content genereren voor jouw social media is van heel groot belang, maar is voor velen onder ons niet altijd gemakkelijk. Wat moet je voor welk kanaal gebruiken, hoeveel keer moet ik iets posten en hoe krijg ik meer likes en/of volgers zijn vragen die vaak voorkomen. In dit artikel geven wij 10 content ideeën voor social media kanalen die je direct kan toepassen. Daarnaast kan je hieronder een lijst van meer dan 50 content ideeën terugvinden die je gemakkelijk kan afdrukken en wanneer je jouw posts aan het inplannen bent kan gebruiken ter inspiratie.

Content ideeën voor social media 

Planning

Eerst en vooral is een goede planning enorm belangrijk, want op regelmatige basis dient er wel wat content te verschijnen voor jouw following. Zeker in de beginfase is dit noodzakelijk om zo geloofwaardigheid, volgers en klanten op te bouwen. Plan dus op voorhand in wanneer en hoeveel posts je per dag/week/maand zal inplannen. Eens je dit ingepland hebt, kan je gemakkelijker de onderwerpen gaan bepalen en jouw content gaan creëren.

Paul gillin

-Social media expert-

By creating compelling content, you can become a celebrity.

1. Blogposts

Heeft jouw bedrijf een blog? De beste manier om jouw blog zichtbaar te maken is door de artikels die je schrijft te delen op jouw eigen social media platformen. Dit is zeer relevant voor jouw bedrijf want dit komt van jezelf. Post je op Instagram? Zet dan een link naar jouw blog in jouw bio waarnaar je elk artikel dat verschijnt kan verwijzen. 

Heb je nog geen blog aan jouw website gekoppeld en ben je van plan om hiermee te beginnen? Bekijk dan hoe je van start gaat met een blog.

2. Wedstrijd of giveaway

Mensen winnen graag of krijgen graag iets ‘gratis’ en doen daarom heel vaak mee aan wedstrijden of giveaways. Laat daarom op regelmatige basis een wedstrijd lopen om op die manier sneller te groeien. Zorg wel dat je gaat voor het opbouwen van een waardevolle relatie ipv de snelle likes en fans. Zorg dat je ook een prijs weggeeft die met jouw bedrijf te maken heeft. Bijvoorbeeld: je hebt een bedrijf in cosmetica, geef dan een cosmetica pakket weg of een waardebon om bij jou te kopen.

3. Klanten reviews & testimonials

Heeft jouw bedrijf fans of klanten die zeer tevreden zijn? Laat hun dan horen en deel hun gedachten, ervaringen, testimonials op jouw social media kanalen.

Je kan dit doen door een foto te maken met de testimonial en de naam te vermelden. Hebben ze dit zelf gedeeld op social media? Dan kan je dit ook delen.

[E-book] 50+ Content ideeën voor social media

4. Feestdagen of belangrijke momenten

Waar je ook woont, feestdagen zijn meestal een ‘big deal’. Bekijk daarom op voorhand goed welke feestdagen en of events er zijn en deel op die dagen een leuke post gebaseerd op die dag. Dit kan een foto, video of een volledig artikel zijn. Jouw volgers zullen dit geweldig vinden!

Naast Feestdagen kan je ook gebruik maken van de ‘speciale dagen en events’ die passen bij jouw bedrijf. Heb je bijvoorbeeld een bedrijf dat draait rond dieren , dan kan je best op Werelddierendag een post hieraan toewijden.

5. Stel een vraag

Vragen stellen zorgt ervoor dat je interesse toont in jouw fans waardoor je de betrokkenheid gaat vergroten. Mensen geven graag hun mening, feedback, lossen vraagstukken op, etc. Met andere woorden betrek jouw volgers regelmatig bij jouw posts. Op die manier bouw je ook een relatie op en zullen ze in de toekomst sneller reageren op jouw berichten. 

Belangrijk is dat je rekening houdt met het antwoord dat je wil bekomen en dat je met gesloten vragen werkt aangezien dit drempelverlagend werkt. (Bijvoorbeeld: A - B - C )


  Enkele mogelijke manieren om vragen te stellen:

  • Doe een poll
  • Vraag feedback
  • Vraag verwachtingen
  • Dit of dat (bijvoorbeeld 2 foto’s )
  • ....

6. Tips / advies

Geef zelf advies of tips over een onderwerp dat rond jouw bedrijf draait. ‘How to’ posts zijn bijvoorbeeld enorm populair. Kan je hier een video en/of een artikel rond maken, doe dit dan zeker. Ook kan je op een bepaalde dag in de week 'Tip van de week' inlassen, op die manier weten jouw volgers elke week opnieuw dat ze zich aan een leuke tip kunnen verwachten.

7. GIFS/ Memes

Naast het delen van foto’s op jouw social media, kan je  GIFS of memes posten als content. Dit zorgt voor wat humor en onvermijdelijk om voorbij te scrollen. De GIFS en memes zijn vandaag super populair op social media, zelfs bij grote bedrijven. Daarnaast is het gebruik ervan een goede manier om jouw identiteit als bedrijf weer te geven.

content ideeën voor social media

8. Deel iets over jezelf

Mensen weten graag wie je bent en wat je doet. Door persoonlijke info te delen, krijgen jouw volgers het gevoel alsof je ze echt kennen, want je laat ze binnenkijken. Hierdoor zal het vertrouwen ook stijgen.

Manieren om dit te doen:

 • Deel een leuk weetje over jezelf
 • Vertel iets over jouw hobby's en/of interesses
 • Deel een leuke foto van een dagje uit met jouw gezin
 • Jouw kinderen of huisdieren
 • Deel een boek dat je aan het lezen bent
 • Deel jouw uitdagingen
 • ...

9.Deel jouw successen

Deel jouw successen met jouw volgers en vier deze samen met hen. Heb je bijvoorbeeld 1000 likes op Facebook? Deel dit moment. Heb je jouw doelstelling gehaald? Deel dit ook met een leuk berichtje. Hoe raar het ook klinkt, jouw volgers geven wel effectief om jou en willen je graag zien slagen dus deel dat ook met hen!

content ideeën voor social media

10. Promoot jouw product/ dienst of event

Uiteraard kan je niet zonder het promoten van jouw product en of dienst. Dat is waar we allemaal naartoe willen. Verkoop je effectieve producten? Dan kan je jouw producten taggen zodat ze rechtstreeks naar jouw shop verwezen worden. 

Is er een belangrijk event dat plaatsvindt? Deel dit dan ook zoveel mogelijk op social media om zo registraties te krijgen. Geef ze bijvoorbeeld 5 procent korting wanneer ze inschrijven.

Het belangrijkste dat je mag onthouden is dat alles draait om content. Zorg voor voldoende afwisseling, zorg voor structuur en een huisstijl die bij jou en of jouw bedrijf past en plaats zoveel mogelijk berichten. Dat is de enige manier om zichtbaar te zijn voor jouw klanten.

Gepubliceerd op 2 september, 2020 en bewerkt op 25 juli, 2022Categorieën:  Marketing

Vergeet dit artikel niet te delen!


Andere blog artikelen