Overwin je angst voor telefonische prospectie met deze 4 tips

telefonische prospectie

Koude prospectie of telefonische prospectie… Deze woorden zorgen bij vele al voor zweterige reacties en een krop in de keel.

Waar komt deze angst van? Angst voor afwijzing en te weinig voorbereiding om de situatie ‘live’ te behandelen. Ook voor de introverte makelaars onder ons, zorgt dit deel van de job voor een serieuze balast. Hoe kan je dit nu overwinnen en met volle overtuiging en enthousiasme die telefoon vastnemen en starten met bellen?

Kom uit je eigen hoofd

Besef als eerste dat het normaal is dat je jezelf ongemakkelijk voelt om een koud telefoontje te plegen, dus probeer dit gevoel zeker niet te onderdrukken of te negeren. Besef in plaats daarvan, dat het ergste wat er kan gebeuren is dat ze de telefoon neerleggen of dat iemand zegt dat hij geen interesse heeft. Dit is zeker niet aangenaam, maar dit bepaalt tenslotte niet jouw dag.

Geef deze gevoelens daarom een plaats of zet het opzij zodat je kracht krijgt om jouw angst te overwinnen tijdens de telefonische prospectie en start de volgende keer met een relaxte mindset. Neem het niet persoonlijk, besef dat jouw diensten niet van toepassing waren voor die persoon op dat moment.

Voorzie tijdsblokken om nieuwe leads te bellen

Ken je het gevoel om de dingen die je absoluut niet graag doet onderaan jouw to do list te plaatsen? Dat doen we allemaal… Maar uitstel is afstel… Zet daarom realistische doelen voor jezelf om jouw prospectielijst te bellen en creëer voortaal blokken in jouw agenda om te zorgen dat deze prospectie ook effectief uitgevoerd wordt. Bepaalde tijd voorzien en meerdere telefoons achter elkaar plegen, kan jou helpen om een bepaald ritme op te bouwen en om die bepaalde drang te creëren.

Zet jouw email meldingen tijdens deze belblokken uit en zorg dat je niet afgeleid bent door social media. Zorg dat jouw aandacht 100% bij deze belblok blijft.

Het kan helpen om dit als eerste te doen wanneer je jouw dag start

Zorg voor een script om jouw prospectielijst te bellen (+opvolgingen)

Het kan zijn dat je gemengde gevoelens hebt bij het opstellen van een vastgelegd script voor jouw telefonische prospectie, maar een sterk script zal jou helpen onthouden wat jouw bedoeling is van dit gesprek en kan jou het gevoel geven dat je wat extra hulp/ondersteuning hebt.

Zorg ook dat je iets uitwerkt rond argumentatie. Denk even na over de meest voorkomende bezwaren en zorg hier ook voor bepaalde antwoorden die je kan geven wanneer je aan het bellen bent.

Zorg dat je het script beheerst, aflezen kan voor irritatie zorgen bij de klant. Zorg dat het natuurlijk overkomt. Je kan dit ook met jouw collega’s oefenen.

Hou jouw resultaten bij en maak er een spel van

Zet SMART-doelstellingen om zo jouw prospectie resultaten bij te houden en jouw vooruitgang te meten. Ga een leuke vriendschappelijke wedstrijd aan met jouw collega’s of ga een uitdaging met jezelf aan om jezelf nog verder te duwen. Het kan zo meer als een spel gaan voelen , waardoor je jezelf de ‘afwijzing’ niet persoonlijk gaat opnemen en gedemotiveerd gaat worden.

De beste manier om jouw gesprekken te boosten is door het te blijven doen. Er werkt niets beter dan jouw angst te overwinnen door verder te gaan en de telefoon vast te nemen.

Repetition is the mother of all skills – Anthony Robbins

Hulp bij het overwinnen van jouw angsten?

cold calling stars incompany training
inkoop masterclass

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *