Passief inkomen met tipgevers

Passief Inkomen Met Tipgevers

Steeds minder en minder eigenaars verkopen hun woning particulier. De toenemende administratieve vereisten, de boetes op inbreuken en de sneldraaiende economie zorgen er voor dat ze sneller voor een vastgoedmakelaar kiezen! Goed! Dat is zeer positief nieuws.

Echter hoe sta jij als vastgoedprofessional gepositioneerd in de markt? Hoe vaak ben jij zichtbaar? Wie ziet de eigenaar het eerste? Of beter hoe zie jij de eigenaars als eerste? Heb je misschien tipgevers?

Goed, ben je een vastgoedprofessional die het grootste marktaandeel heeft? Heb je de beste online positie? En ben jij al jaar en dag de vertrouwens(dorp)makelaar bij uitstek in jouw regio? Dan is de kans zeer reëel dat jij wordt gekozen voor de verkoop van hun woning. Zelfs voor anderen te weten komen dat de eigenaar zijn woning verkoopt. Leuk toch? Passief prospecteren is iets wat elke vastgoedprofessional wilt.

Voor 80% van de vastgoedmakelaars is het vaak anders. Ze zijn nieuw op de markt, hebben weinig verstand (of budget) voor online marketing en zijn onbekend in hun regio. Hoe komen zij aan inkopen, verkoopopdrachten? Met het steeds afnemend aantal aan particuliere verkopers wordt de taart ook kleiner. Een taart die we gemiddeld al delen met 18 concullegas. Er is een oplossing, een passieve oplossing die vandaag jouw tijdsinvestering vraagt: nl. Tipgevers.

Een tipgevernetwerk opbouwen doe je niet op 1 dag, het is een continuë activiteit. Houden van mensen en vastgoed. Het moet een passie zijn. Maar wil je echt dat marktleiderschap gaan verkrijgen dan heb je een team nodig, een team van enthousiaste mensen die jouw ogen en oren zijn wanneer jij er niet bent. Na enkele maanden zal je het resultaat zien, na enkele jaren stromen de panden passief binnen en na een decennia is dominant marktleiderschap een feit.

Wat is een tipgever?

Een tipgever is iemand die jou informeerd over de wat er gebeurd in zijn leefomgeving aangaande vastgoed (verkoop, verhuur, …) Komt er een pand te koop, overlijdt er iemand of gaat een koppel verhuizen naar een grote woning door gezinsuitbreiding? Hij of zij weet het en zal het jou laten weten. Opgelet vaak worden zij vergist met correspondenten, die we betalen voor hun promotie en tips. Een tipgever wordt niet financieel vergoed. Dan Pink vertelt je hier waarom geld de slechtste motivator is (begin op 9:00). Financiële incentives zorgen voor stress en mindere resultaten op termijn.

“Mensen vinden het leuker om een gunst te doen voor iemand, om dat ze zich belangrijk willen voelen of omdat ze tot iets belangrijks willen behoren.”

Hoe begin ik er nu aan?

Hoe bouw ik mijn tipgeversbestand op? Eerst dienen we te weten waar we naar toe willen. Hoeveel tipgevers willen we? 5 – 10 – 20 – 80 – … Onderzoek in de markt wijst uit dat wanneer je 1 recurrente inkoop per maand wilt krijgen (op termijn) uit jouw bestand je al snel tussen de 12 – 16 ‘gestuurde’ tipgevers dient te hebben. Een gestuurde tipgever is een persoon waar je zijn naam en contactgegevens bezit, waar je regelmatig contact met hebt en die exact weet wat je zoekt in de markt. Bv je komt 1x week bij Jan in zijn slagerij, waar je onthaald wordt als een vriend en ondertussen kijkt (of hoort) hij actief mee naar mensen die hun woning verkopen omdat jij op zoek bent naar woningen voor jonge gezinnen. Wanneer hij iets oppikt gaat hij jou bellen, jou actief gaan promoten of gaat hij het je zeggen de volgende keer dat je bij hem komt. Jan is een gestuurde tipgever.

Passief inkomen met tipgeversEen gestuurde tipgever gaat zich belangrijk vinden en gaat bevredigd worden niet door een financiële beloning maar door zijn nr 1 behoefte : de behoefte om mensen te helpen. Denk maar hoe het voelt om iemand te helpen, en een stralende glimlach te krijgen. Fantastisch toch. Natuurlijk ‘zoals een goede vriend’ gaat hij of zij ook verwachten dat je ze niet gaat gebruiken voor enkel de tips. Apprecieer jouw tipgeversnetwerk, nodig daarom ook jouw top 20% eens uit voor een drankje op kantoor en contacteer met regelmaat de andere. Het leven (en ook in de vastgoed) is niet enkel nemen, het is geven en zaadjes planten die mooie bloemen worden, of mooie verkoopopdrachten ?.

En nu?

Doe vandaag nog jouw eerste actie om een tipgever aan te trekken. Zoek niet te ver en download hieronder onze tool om een lijst samen te stellen met ‘potentiële’ tipgevers. De ‘Wie ken ik’ tool is waarschijnlijk 1 van jouw belangrijkste om te brainstormen naar de namen van mensen in jouw omgeving. Neem een wit blad papier en begin hun namen op te schrijven. Tip : schrijf eerst enkel de voornamen. Na de oefening vul je de gegevens aan. Zo zal je op meer namen komen.

Na het noteren van deze lijst kan je starten met het bouwen van jouw tipgeversnetwerk. Hoe? Contacteer ze, toon interesse, stel voor wat je doet in het dagelijkse leven en vertel ze naar waar jij specifiek op zoek bent. Onderhoud deze relatie en de concullega’s vragen zich binnenkort af waarom jij steeds de eerste bent die een pand op de markt brengt en waarom jouw borden overal (en écht overal) opduiken….

Vastgoed is een mensenbusiness. Succes !


Download hier de tool : Wie ken ik – Tipgeverstool

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *