18 november | leestijd: 4 minuten

Een passief inkomen genereren naast jouw business

het enige lidmaatschap dat je nodig hebt om jouw vastgoed business te laten groeien

Een passief inkomen genereren kan een geweldige manier zijn om je te helpen extra cashflow op te bouwen. Passief inkomen kan je helpen meer te verdienen in goede tijden en je overeind te helpen als het slechter gaat met je bedrijf of werk. Het geeft je extra zekerheid. 

Wat is passief inkomen? 

Passief inkomen wordt over het algemeen gedefinieerd als een inkomstenstroom die wordt verdiend met weinig tot geen inspanning van een persoon die het passieve inkomen ontvang om zijn vermogen te laten groeien. Het is dus een inkomen dat niet in verhouding staat tot de tijd die je er fysiek in steekt. Actief inkomen is een directe ruil van je tijd en vaardigheden voor geld. Dit is meestal je baan of je bedrijf. 

Waarom is passief inkomen belangrijk

Er zijn veel artikelen gewijd aan het verkennen van de verschillende manieren om passief geld te verdienen. Echter houden veel mensen geen rekening met de onderliggende vraag: waarom is passief inkomen, in tegenstelling tot actief inkomen, belangrijk?

Het antwoord is eigenlijk de vrij eenvoudige relatie tussen tijd en geld. Tijd is het meest waardevolle goed. Er zitten maar 24 uur in een dag. Tijd is de grootste gelijkmaker omdat geen enkele persoon er meer van kan hebben. Het kan nooit opnieuw worden gemaakt of opnieuw worden uitgegeven. Het bestaat één keer, en dan is het weg. Dit is precies waarom passief inkomen zo belangrijk is – omdat tijd waardevoller is dan geld. Zeker vandaag de dag wanneer mensen meer en meer vrijheid willen.

In tegenstelling tot geld, dat kan worden verdiend, gespaard, uitgegeven, geïnvesteerd verspilt en verloren, kunnen we geen minuten op een klok wegstoppen. Passief inkomen is één van de belangrijkste factoren dat de rijken rijker worden. Het gaat erom hoe je jouw vermogen om te verdienen loskoppelt van de beperkte tijd die je in een dag hebt. Met passief inkomen verdien je geld terwijl je slaapt. Je verdient natuurlijk ook geld terwijl je wakker bent. Het gaat automatisch en blijft langzaam groeien. Warren Buffet (Amerikaans zakenman en investeerder) zei ooit eens: ‘’Als je geen manier vindt om geld te verdienen terwijl je slaapt, zul je werken tot je sterft’’. 

Het creëren van een passieve inkomstenstroom 

Het creëren van een passieve inkomstenstroom is echter verre van eenvoudig. Het kost enorm vele moeite en de tijd die je moet investeren in het begin, gaat gepaard met heel weinig rendement. In het begin zul je veel te maken krijgen met frustraties, maar je zult ook ontzettend veel gaan leren. Het is één van de meest waardevolle investeringen van je tijd die je zou kunnen doen. 

Voorbeelden van passief inkomen genereren 

Als je overweegt een passieve inkomstenstroom op te bouwen, bekijk dan deze voorbeelden en leer wat er nodig is om hiermee succesvol te worden. Wordt ook bewust van de risico’s die aan elk voorbeeld zijn verbonden.

1.Dividendaandelen

Aandeelhouders in bedrijven met dividendaandelen ontvangen op gezette tijden een ‘’uitkering’’ van het bedrijf. Bedrijven betalen elk kwartaal dividenden uit hun winst. Het enige wat jij hoeft te doen, is de aandelen bezitten. Dividenden worden betaald per aandeel, dus hoe meer aandelen je bezit, hoe hoger de uitbetaling. 

Kans: Wanneer je aandelen bezit hoef je in principe niks te doen. Hierdoor kan het bezitten van dividendrendementen één van de meest passieve vormen van geld verdienen zijn, Het geld wordt gewoon op jouw effectenrekening gestort. 

Risico: Het lastige is het kiezen van de juiste aandelen. 

2.Obligaties

Een veelgebruikte methode voor passief inkomen is het beleggen in financiële instrumenten zoals obligaties. Obligaties zijn leningen die worden uitgegeven door bedrijven of overheden. Als je een obligatie koopt, leen je geld uit aan een onderneming of een overheid. Je ontvangt jaarlijks rente over een obligatie.

3.Huurinkomsten

passief inkomen genereren

Investeren in huurwoningen is een effectieve manier om passief inkomen te verdienen. Echter vereist het vaak meer werk dan mensen verwachten. Om een passief inkomen te verdienen met huurwoningen moet je drie dingen bepalen:

  • Hoeveel rendement je wilt op de investering;
  • De totale kosten en uitgaven van het pand
  • De financiële risico’s van het bezit van het onroerend goed. 

Het risico waar je rekening mee moet houden zijn dingen als: Is er een markt voor jouw eigendom? Wat als je een huurder krijgt die te laat betaalt of de woning beschadigt? Wat als je de woning niet kunt verhuren? Elk van deze factoren kan een grote deuk in je passieve inkomen veroorzaken. 

4.Affiliate marketing

Met affiliate marketing promoten website-eigenaren, social media ‘influencers’ of bloggers het product van een derde partij. Dit doen ze door ene link naar het product op hun site of social media account te zetten. Op dit moment zijn Instagram en TikTok enorme platforms geworden voor mensen die volgers willen krijgen en producten willen promoten. Een affiliate website bouwen is ook goed middel.

Wil je meer weten over affiliate marketing? Download dan het gratis e-book van IMU.

5.Schrijf een boek

Ben je een succesvolle ondernemer of heb je een interessant verhaal? Schrijf dan een boek of een kort e-book. Door het boek te verkopen genereer je ook gedurende de tijd passief inkomen. Daarnaast heeft het nog enkele andere voordelen, waaronder de mogelijkheid om je te helpen nieuwe doelen te bereiken en je carrière vooruit te helpen.

6.Start een online cursus

Het maken van een cursus is een geweldige optie om passief inkomen te verdienen. Je kunt het op je website of op een platform van derden verkopen – beide opties hebben voordelen en uitdagingen. Als je het op je eigen site verkoopt, behoudt je 100% winst, maar moet je verkeer gaan genereren om verkopen te kunnen genereren. Als alternatief kun je de cursus verkopen op ene platform van derden. Zo is het vinden van klanten een stuk gemakkelijker, maar verdien je minder per verkoop. 

Op weg naar financiële vrijheid 

passief inkomen genereren

Er zitten maar 24 uur in een dag, en het vinden van manieren om inkomen op efficiëntere manieren te verdienen, geeft je meer vrijheid. Als je de juiste mindset hebt, is het zeker mogelijk om een passief inkomen te genereren en financieel onafhankelijk te worden. Een passief inkomen opbouwen heeft voor een groot deel te maken met het gebruiken van je gezonde verstand en het denken aan de lange termijn. 

Gepubliceerd op 18 november, 2021 en bewerkt op 18 november, 2021Categorieën:  Financiën

Vergeet dit artikel niet te delen!


Andere blog artikelen