fbpx
immoversity 6 keuzes na covid-19

6 keuzes na covid-19

Covid-19 is nog niet helemaal achter de rug, maar als je doorheen de straten loopt lijkt er – buiten enkele verdwaalde mondmaskers – nooit sprake te zijn geweest van Corona. Wat hebben we hier nu uit geleerd en wat met mijn vastgoedbusiness post-corona?

Strategie is noodzakelijk

Lesson Studying GIF

Als er 1 ding is dat Covid ons gegeven heeft is het wel tijd. Velen onder ons hebben hun tijd gevuld met familie, hobbies, sport, … maar vooral met tijd om na te denken. On the business werken durf ik het wel eens noemen.

Voor Covid-19 werd er vooral veel in the business gewerkt. Wat wil zeggen dat we worden opgeslorpt door de dagelijkse taken die op ons afkomen. Bij sommigen zelf een zeer chaotisch bestaan zonder planning of structuur. We werken in onze business, verdienen een bepaalde omzet en het is ‘goed zo’. Of is het dat niet?

Tijdens de lockdown hebben velen onder ons beseft ‘wat ze wilden’ maar vooral wat ze verder ‘niet meer wilden’. We kregen een helder beeld van hoe we de komende jaren zagen, we creëerden een visie. Maar natuurlijk wanneer er een visie is, is er een strategie nodig die deze ‘nieuwe’ doelen kan realiseren.

  1. Schrijf jouw visie uit (op 10 jaar)
  2. Zet enkele concrete doelen
  3. Bepaal wat nodig is om het te bereiken
  4. Creëer een duidelijke planning waarvan 60% gepland is
  5. Reserveer minimum 1 dag per maand om ‘aan’ de business te werken
  6. Evalueer na 90 dagen

 

Doe dit alles in het R3ACT Programma →

A vision without a strategy remains an illusion.

Lee Bolman.

Meer tijd online

Happy Social Media GIF by Yevbel

socialbakers.com beweert dat de tijd op social media sinds Covid-19 gestegen is met maar liefst 12% tot 16%.

Socialbakers.com

Wie vandaag nog twijfelt aan het nut van online media bevindt zich in alle waarschijnlijkheid in de fase van ontkenning. Steeds meer en meer mensen zijn als het ware verslaafd aan het wereldwijde web en spenderen veel tijd op Google, Facebook, Instagram, TikTok en andere online platformen.

Ontmoetingsplaatsen lopen leeg, social media loopt vol. Er is zonder twijfel na Covid-19 een lichte vorm van ‘sociale angst’ ontstaan waar er steeds minder het ‘menselijk’ contact wordt aangegaan. Daarom is het een absolute noodzaak om een complete online media strategie op te maken waar er een juiste spreiding is tussen de content die jij brengt via de verschillende websites, profielen, pagina’s en advertenties. Toestellen worden steeds ‘slimmer’, sociale netwerken groeien elke dag in users en de tijd erop neemt steeds meer tijd van de dag in beslag.

Video Video Video

2000 light years away video GIF by Green Day

In tijden van ‘social distancing’ hebben we geleerd om onze boodschappen op een andere manier over te brengen. De meest evidente keuze? Video…

Verschillende mededelingen, meetings, bezichtigingen en zelfs verschillende prospectie activiteiten kunnen we omzetten naar video boodschappen. Het bespaart tijd, brandstof en soms ‘onnodige praatjes’.

Welke tools kunnen we gebruiken?

zoom.us : Meetings met collega’s, klanten, ..
bonjoro.com : Stuur persoonlijke video boodschappen
youtube.com : Virtuele primeurs van panden, …
Whatsapp, FaceTime : Het zit gewoon in je telefoon, kies een contact en duw op het cameratje 😀

Het internet puilt uit van tools die je kunnen helpen om jouw boodschap over te brengen via video. Ga op zoek maar vergeet niet eerst naar de kapper te gaan!

Blijf in contact met klanten

brad pitt laughing GIF

Tijdens de lockdown hebben we veel gepraat en gebeld met onze verleden en bestaande klanten. De meeste personen waar ik mee gesproken heb, hadden steeds dezelfde resultaten, nl. : Leads, leads, leads!

Blijf ook na de lockdown actief bezoeken, oud-eigenaars en andere relaties regelmatig opbellen. Ze zijn jouw promotors voor nieuwe business en de snelste weg naar een automatische inkoopstroom.

Tip: Bel vandaag nog 5 klanten op die je al 1 jaar niet meer hebt gehoord. Doe het zoals hieronder:

“Hey Bart, hoe gaat het met jou? Iedereen gezond en wel bij jou in de familie? En met de woning, ondertussen woon je er een jaar? Woon je er graag? Fantastisch, wel bij ons gaat alles goed enkel hebben we tijdens de lockdown extreem veel aanvragen binnen gekregen en nu wanneer bezichtigen terug mogelijk is ,willen ze allemaal hun droomwoning aankopen. De enige uitdaging: we hebben te weinig aanbod. Ken jij mensen in jouw omgeving die een woning met 2 à 3 slaapkamers en een tuin aanbieden of binnenkort gaan verhuizen?”

Respecteer de bomen

paper GIF

Ook al bestonden de technologieën al jaren, toch werd het bijna nooit gebruikt: ‘Het digitaal tekenen’. Win tijd en ga efficiënt om met jouw processen. Daarnaast kan je er nog enkele bomen mee redden ook.

Adobe Sign, Signable, RealSmart, … en ander toepassingen maken het mogelijk om jouw compromissen, verkoopopdrachten en andere documenten digitaal te tekenen.

Denk maar wat je kan doen met de tijd die je uitspaart?

Uit de doos denken

dog GIF

Uit de verschillende interviews die ik heb gedaan met vastgoedprofessionals kwam er steeds 1 ding naar boven…

Mensen behalen fantastische resultaten, zelfs met gebonden handen.

Kenny Rotthier

Leer ‘out of the box’ denken en geloof in jezelf. In tijden van crisis worden ongelofelijke uitvindingen gedaan, marktleiders staan op en wat eerst onmogelijk leek werd mogelijk. Bedankt zeg ik dan, dat is wat de crisis met ons doet. Het leert ons dat we breder moeten denken over onszelf en onze business, het leert ons dat veel kan!

Als je doet wat je anders doet, verwacht dan geen andere resultaten. Durf jouw business transformeren, durf uniek te zijn. Nu is het de moment en misschien wordt jij dan ook dat succesverhaal waarvan ze zeiden ‘… het begon allemaal een crisis, tijdens Covid-19’.

Durf. Denk uit de box. Doe.

Gratis scripts, documenten en tools?

Download ze meteen →