Hoe laat je content schitteren op Tiktok?

15/7/2024

2024 is een jaar vol grote evenementen, zoals de Olympische Spelen, het EK, het Eurovisie Songfestival en de Europese Verkiezingen. TikTok fungeert als een virtuele uitbreiding van deze evenementen, met een overvloed aan behind-the-scenes content en fan-reacties. Vastgoedmakelaars kunnen deze TikTok-trends benutten om hun bereik en betrokkenheid te vergroten. Hier zijn vier stappen om mee te liften op de TikTok-buzz en je vastgoedbedrijf te laten groeien.

1. Begrijp de 'Speed of Culture' op TikTok

TikTok is een snel platform waar trends binnen enkele dagen viraal kunnen gaan. Het is cruciaal om snel te schakelen en in te spelen op actuele momenten. Dit type content, bekend als 'moments', blijft slechts kort relevant. Voor een vastgoedmakelaar betekent dit dat je voortdurend alert moet zijn op nieuwe trends en snel moet inspelen op gebeurtenissen.

Bijvoorbeeld, als er een grote sportwedstrijd in jouw stad plaatsvindt, kun je video's maken die inspelen op de hype en de lokale vastgoedmarkt benadrukken. Het gebruik van social listening-apps kan helpen, maar actief scrollen op TikTok en het volgen van trends is vaak nog effectiever.

2. Entertainment first

TikTok is een entertainmentplatform, dus je content moet vermakelijk zijn. Mensen komen naar TikTok om vermaakt te worden, een feitje op te steken, of iets herkenbaars te zien. Voor vastgoedmakelaars betekent dit dat je video's moet maken die zowel informatief als leuk zijn.

Denk aan tours van unieke huizen, grappige behind-the-scenes momenten tijdens bezichtigingen, of verhalen van tevreden klanten. Authenticiteit is hierbij belangrijk; TikTok-gebruikers voelen snel aan wanneer humor of enthousiasme geforceerd is.

3. Voor, tijdens en na het evenement

Net zoals klassieke tentpole-marketing, moet je inspelen op evenementen voordat ze plaatsvinden, tijdens het evenement en erna. Fans bouwen vaak weken van tevoren al opwinding op en blijven na het evenement nog napraten. Maak hier gebruik van door je enthousiasme te delen en de gemeenschap aan je merk te verbinden.

Voor een vastgoedmakelaar kan dit betekenen dat je content maakt over de voorbereiding van een grote open huisdag, live-updates tijdens het evenement, en samenvattingen of hoogtepunten na afloop. Hierdoor blijf je relevant en zichtbaar gedurende de hele periode.

4. Praat mee in de comments

Naast het plaatsen van je eigen content, is het ook belangrijk om deel te nemen aan gesprekken in de comments. Reageer op video's van anderen, geef complimenten of deel je eigen ervaringen. Dit maakt je merk persoonlijker en helpt je om een band op te bouwen met de TikTok-gemeenschap.

Een voorbeeld hiervan is het reageren op video's van populaire lokale evenementen of influencers in je stad. Dit vergroot niet alleen je zichtbaarheid, maar laat ook zien dat je betrokken bent bij de gemeenschap.

Conclusie

Het benutten van de TikTok-buzz rondom grote evenementen kan intensief zijn, maar de voorbereiding is de sleutel tot succes. Door te begrijpen wat je doelgroep interesseert, te focussen op entertainment, snel in te spelen op trends, en actief mee te praten in de gemeenschap, kun je je vastgoedbedrijf naar nieuwe hoogten brengen.

Dus, heb je je strategie al klaar om je vastgoedmerk op TikTok te laten schitteren? Met deze vier stappen ben je goed op weg om de TikTok-buzz effectief te benutten en meer leads en betrokkenheid te genereren.

Wil je meer leren over het maken van boeiende content voor TikTok en Instagram Reels? Volg ons webinar 'Content maken voor TikTok en Instagram Reels' en ontdek hoe je je social media strategie naar een hoger niveau tilt!